donderdag, maart 30, 2006

De 180.000 euro pen

Gister gaf mn KvK pen de geest na 5 jaar trouwe dienst, dus ben ik opzoek gegaan naar een waardige vervanger. En zie hier! , de 180.000 euro pen. Het blijkt dat je ook gewoon ermee kan schrijven (kauwen is niet lekker) ipv alleen maar handtekeningen en parafen. En nou hopen dat de leverancier niet te zuinig is geweest met de inkt :)

dinsdag, maart 28, 2006

Keukens : Domino

Tsja keuze`s keuze`s keuze`s,
Dit is natuurlijk ook een optie. Je fornuis zelf samenstellen dmv domino. Domino`s zijn allemaal aparte kook units die je los of tegelijk kan gebruiken. En je hebt hierdoor veel opties. Bijv:
  • Keramische grillplaat 30 cm
  • Keramische kookplaat 30 cm
  • BBQ 30 cm
  • Friteuse MCFR 30 cm

Zo kan je nog een leuke opstelling maken, dus doe mij maar 1x de grillplaat en 2x de kookplaat.

Bouwtekening ingescaned


Zooo effe de bouwtekening ingescaned, helaas komt die een beetje klein uit, als iemand hem groter wilt hoor ik het wel. Voor de duidelijkheid de linkerkant is de parkeer zijde, de rechterkant is de straat zijde.
Slaapkamer 1 = 13,5 m2
Slaapkamer 2 = 10,5 m2
Keuken = 6 m2
Woonkamer = 32 m2
Loggia = 7 m2

Waar komen die Oostende appartementen





Zoals je hierboven ziet zit ik best wel centraal in helmond. Dicht bij de weg naar Eindhoven (20min) en naar Den Bosh (45min). Het centrum is best wel te lopen. Het is hemelsbreed een kleine 714 meter. Dat is de afstand van de woning waar ik nu zit en waar ik ga wonen (percies van start tot eind op het plaatje hieronder). Ik zou wel met mn muis ergens zijn blijven hangen vandaar dat die Matthijs Vermeulenstraat erbij staat dat was niet echt de bedoeling.


maandag, maart 27, 2006

Beter foto van wat ik bedoel



Hier heb je dus een duidelijkere foto van de Torenstraat zn glazen schermen/panelen. Het zijn volgens mij in totaal 5 schermen/panelen. Als je ze alle 5 op een rij zet dan heb je de loggia gesloten, zet je er 4 dan heb je hem half open en op een soort ventileren staan. Als het warmer wordt kan je ze naar de zij kant toe schuiven en zo heb je dan een open loggia. Het zal wel een soort lamelen constructie zijn hoe je ze heen & weer kan schuiven. Ik vind dit een zeer mooie oplossing.

Als men meer info over zulke systemen heeft kan je dan een linkje geven of mij mailen?

Meerwerk deel 2

Nou heb het boekje van meerwerk eventje goed door genomen en heb besloten om eigenlijk bijna niks extra te laten doen. Gewoon de opties dat de plinten los worden geleverd bij oplevering maar aangevinkt want dat is gratis gelukkig.
Wat me wel erg tegen valt is dat er bijna geen opties zijn voor de loggia had wel iets leuks/moois verwacht. Bijv een geheel glazen deur, zonnescherm, misschien zulke glazen schemen als bij de Torenstraat.
Dat zou een mooie optie zijn geweest, zo zit je in de lente herst nog lekker beschermd tegen de koude wind terwijl je toch nog van de zon kan genieten tijdens het ontbijt.

Mmmm volgens mij werd dat door Woonpartners verhuurd, eventjes hun mailen om te vragen wie dat erin heeft gezet.



foto is van van de Torenstraat complex, kijk wel of dat ik een betere kan vinden waar je de glazen schemen beter kan zien.

zondag, maart 26, 2006

Keukens : Boretti ovens



deze maken best wel mooie ovens. Het strakke/robuuste design spreek me erg aan. Zoals je ziet is het wel RVS dus dat betekend veel poets werk :(

Het model van de M-Systems Attila is wel heel erg mooi (zie plaatje). Alleen is deze volgens hun internet site Eur. 1.700. Meestal gaat dr wel een X% van af. Dus het is nog wel betaalbaar, alleen zoek ik nog naar een passende keuken. Want om een heel Boretti keuken te kopen is me iets te prijzig (en ik vind niet alles mooi van hun).

Hier heb je een scan van de brochure foto van Oostende Helmond

Kavel nr 3

Nou ik heb dus kavel nr.3 deze staat op de begaande grond op maai hoogte, lekker geen trap of lift dus. De woonkamer en loggia liggen naar het zuiden toe. Dus dat betekend lekker de zon die tot aan de keuken gaat voordat die verdwijnt. De 2 slaapkamers kijken uit op de parkeerplaats. En ja gelukkig ook een toilet die niet in de badkamer staat voor een keer. Opzich is het wel een luxe afgewerkte appartement. Alles stopcontacten staan op 30cm hoogte van de vloer. Elke slaapkamer en woonkamer heeft een internet aansluiting en TV kabel.

Alleen geen keuken bij oplevering, dus dat wordt zoeken, badkamer is wel afgewerkt alleen is die wel heel basic. Misschien dat ik er wel wat extra spul in laat zetten, of anders ga ik kijken of dat er ergens een leuke aanbieding is. Misschien dat een van die Chineze leveranciers me wilt helpen , ach vragen kan altijd :)

Meerwerk

Nou mooi is dat, na het tekenen van de koop overeenkomst krijg je een mooi mapje mee. Daarin staan onder andere de prijzen van het meer werk, jammer dat er niks stond over meer werk van de loggia/balkon. Pppppfff wat een prijzen bijv:
  • Extra dubbele wandcontactdoos in de meterkast. Eur. 121,00 (duur stekkerdoosje ;) )
  • Bedraden van loze CAI-leidingen Eur. 107,00 p/st (hoeveel meter koopt die daar voor??)
  • Bedraden van loze telefoonleidingen Eur. 107,00 p/st (nogmaals hoeveel meter is dat wel niet? Voor die prijs koopt die genoeg draad voorheel de verdieping!)
  • Extra MV-schakelaar in de badkamer Eur. 336,00 ( dan loop ik wel naar de keuken)

Nou zo te zien is de bouwer niet de engiste die er meer voor hoeft te werken ;)

Koop overeenkomst

Ja kan me het best wel begrijpen als je samen zo`n appartement gaat kopen dat het leuk is zo'n voorlees kringetje. Elkaar lief in de ogen aankijken handje vast houden want het is spannend!! Vrolijk hand in hand al huppelend het makelaars kantoor door. Samen talloze paraafjes zetten dat je het hebt gelezen en hebt begrepen, en dan als grand final lekker samen een handtekening zetten dat je akkoord gaat, als herinering mag je ieder de penen houden. En dan natuurlijk daarna uit eten om het te vieren.

Tsja zoals je ziet ben naar de makelaar geweest om de koop overeenkomst te tekenen, gewoon alleen dus. Jongen jongen jongen, wat een gedoe. Lekker in een kringetje zitten en voorlezen en tekenen. Nondejuh man! I`ve places to be, and (better) things to do!

*BTW natuurlijk ben ik zo brutaal geweest om ook voor een 2de pen te vragen!

welkom op mn blog

Hallo luitjes,

welkom op mn blog over mn nieuwe (nog te bouwen) appartement in Helmond. Hier zet ik maar meteen een kleine introductie over het appartementen complex "Oostende". Deze wordt gebouwd waar eerst de techische gedeelte van de LTS zat. Om percies te zijn tussen de LTS en "van Duppen witgoed". Het heeft een hele mooie centrale liging, met vele uitval wegen. Ook winkels, bioscoop en het zwembad zijn op een loop afstand.

De rede omdat ik dit appartement koop is omdat ik helemaal ben uit gekeken ben om op de markt 61 te wonen. En waarom zou ik huur betalen als ik voor hetzelfde geld ook de hypotheek kan betalen van mn eigen woning. Natuurlijk brengt een koop woning meer kosten met zich mee dan een huur woning, maar op langer termijn heb ik er meer profijt van.