dinsdag, juli 24, 2007

De tromp en haar Trompers (2)

Nou ik heb het boek uit. Het is zeker wel een interesant boek. Alleen je kan de meeste info ook vinden via google. Maar dat neemt niet weg dat het een interesant boek is. Het begint hoe de boot gemaakt is en met welk doel. Later lees je welke missie ze hebben gedaan en welke vaar routes. Dit geven ze aan dmv het journaal vande kapitein.

Later in het boek gaan ze verder over de mensen die erop hebben gediend, deze gaan meer over de vrije tijd die zij (schrijvers) hebben besteed in Australie. Het boek staat ook vol met de foto`s van de mensen die het hebben geschreven, het spijt me zeer maar dat is echt de reinste zelf verheerlijking die ik sinds een lange tijd niet heb gelezen. Leuk dat je in het boek je eigen naam bij elke foto neer zet, maar wees ook zo eerlijk om een (h)erkening te geven aan de mensen die ook op de boot hebben gezeten. Aangezien je ook aan deze mensen te danken hebt dat je het boek hebt kunnen schrijven.

Op het einde lees je over de reunie vande afgelopen jaren, daar zie je meteen dat de groep elk jaar steeds kleiner wordt, als ik het nu ook zo lees is het maar een handje vol man die er overzijn.

Maar als je duidelijk focused op de kapiteins journaals, zie je dat je de rol van de HMS Tromp niet moet onderschatten tijdens de 2de wereld oorlog. Aangezien ze toch wel best wel veel aktie hebben gezien. Misschien in het begin niet zo, maar je ziet toch wel dat ze vaker en gevaarlijkere missies draaide. Ik denk dat ze toch tijdens de vaart omde dan wel niet elke dag contact hebben gehad met een vijandelijk schip.

btw Opa staat op de grote foto van de reunie bijna in het midden, je kan hem haast niet missen :)

Geen opmerkingen: