donderdag, december 07, 2006

7-dec prive kijkdag

Nou om 15:30 was het zover, ik kreeg mn eigen prive kijkdag. Waarschijnlijk is het de laatste kijkdag voor de oplevering. Zoals ik het nu zie zijn ze bij mij al bijna klaar. Tegels in de badkamer en toilet. Plafon is afgespoten, zwefende vloer zit erin, alle stopcontacten en schakelaars. Alles zag er netjes uit, alleen hebben ze mn 2de slaapkamer deur niet goed erin gezet maar dat wordt zodadelijk veranderd.

Hahahah iedereen had natuurlijk zn schilder/vloerenlegger/keukenspecialist bij. Behalve ik. Ik had pa & ma de rest komt nog wel.

vrijdag, november 24, 2006

7-12 kijkersdag voor alleen de beneden verdieping

Zoooo gister de brief gekregen dat ik 7-12 om 15:30 welkom ben om te kijken in appartement. Glas zit erin en de voor deur ook. Dat betekend dus dat niet meer Jan-en-alle-man meer erin kan. Gelukkig ik wil dat men effe zn voeten veegt voordat ze erin gaan. De zwevende dekvloer moet een hele belevenins zijn, ik zie het wel. In de uitnodiging stond ook dat je evt woning inrichters en keukenspecialisten mee mocht nenemen, dus als er iemand mee wilt meld het maar.

dinsdag, november 07, 2006

kopersinformatie avond

Vanavond is het zover de eerste kopers/bewonersinformatie avond. We worden om 19:30 verwacht bij Rest de Steenoven. De volgende punten zullen ter spraken worden gebracht:
  • stand van het werk
  • opleverprognose
  • Opleverprocedure
  • opstarten van vereniging van eigenaars
  • administrateur vergeniging van eigenaars
  • toelichting door de architect betreffende hetontwerp

Ppppffff ik ga me dus echt niet aanmelden voor een funktie in de vereniging. Al dat gezeik aan mn kop moet ik niet hebben. Dat laat ik wel aan een ander over. Verder hoop ik natuurlijk wel dat er iets te eten is daar, want het duurt tot ca 21:30.

Veder is het volgens de laatste planning de oplevering begin half Feb 2007. Het zou lachen zijn als ik met mn verjaardag de familie kan uitnodigen in mn nieuwe appartement. Alsnog krijg ik ca. 6 weken van te voren een bericht wanneer het percies zo ver is dat ik de sleutel krijg.

BTW 5de en een na laatste rekening is binne en dat betekend dat mn bouwdepot minimaal is :( tijd om mn eigen geld aan te spreken, maar dat betekend ook dat het bijna zo ver is dat het klaar is :)

dinsdag, oktober 03, 2006

meer update`s

Nou ik had begrepen van het publiek dat er meer post bij moet komen. Ik zal het proberen hoor :)

zondag, september 24, 2006

Astroline & Astokit



Jaha het heeft een tijdje geduurd maar eindelijk een kleine update van de blog. Afgelopen donderdag was er een kleine bijeenkomst van alle bewoners. Met een klein feestje werd er gevierd dat het hoogste punt van de bouw was gerealiseerd.

Onder tussen heb ik ook lopen surfen of dat er nog iets leuks was voor mn appartement. En zie hier wat ik heb gevonden. Opzich wel leuk om in de slaapkamer te plaatsen.

maandag, augustus 28, 2006

open dag 28-08

Op 28-08 was de 2de opendag bij het appartement complex. Het leek wel dat er deze dag meer mensen waren dan de eerste. Je kon ook vandaag bij de begaande grond kijken hoe de indeling ongeveer was. De rechter zijde (vanaf de hoofdingang) was te bezichtigen. Dus gingen pa en ik effe kijken. Toen we erin stonden viel het vies tegen de ruimte. Vooral de inpandig bergingshok en 2de slaapkamer was veel kleiner dan we dachten. En de ruimte tussen de balkondeur en keuken was ook erg smal. Maar wat bleek na wat heen en weer lopen dat we en de verkeerde appartement stonden. We stonden namelijk in een van de appartementen die langs de hoofdingang zat. Deze zijn fors kleiner dan de andere. Dus dan maar bij de buren kijken van de kleine appartement. En ja deze is dus een stuk groter, het scheelt meer dan 1 meter in de breedte. Whahaha wat een blunder dus, maarja.

Het is zeker wel goed dat ik dat appartement heb gekocht (ookal deelt niet iedereen die mening kennelijk), zeker meer ruimte dan wat ik nu heb. En vooral een betere locatie.

vrijdag, augustus 11, 2006

Jeej

Goedemorgen luitjes,

Inmiddels hebben jullie denk ik wel de brief gekregen van bouwbedrijf Hendriks met de mededeling dat men massaal heeft gekozen om de convectoren te verplaatsen. En hierdoor zal Hendriks geen kosten doorbelasten aan de kopers. Hebben onze reacties toch een positief effect gehad.

Hierbij wil ik ook iedereen bedanken voor het opsturen van de brief en je stem laten horen bij Hendriks dat je er echt niet mee eens bent. Jammer dat we niet meer mensen hebben kunnen bereiken om misschien toekomstige problemen/veranderingen op te lossen.

Mvg Timothy Hes

dinsdag, juli 11, 2006

Kleur- materialenstaat

En hoppa nog een verandering in het plan, opzich geen slecht verandering aangezien dit het complex een mooier aanzicht geeft (hoop ik)

Omschrijving Materiaal Kleurkeuze
Galerijdeuren Hout Donker grijs
Woning entreedeuren Hout Donker grijs
Balustrades Staal in kleur Grijs / zwart

2de kijk dag

Op 24-08-06 om 15:30 tot 17:00 zal er een 2de kijkdag komen bij de bouwplaats. Zover als ze nu zijn zal het mogelijk zijn om de begane grond te bezoeken en laat daar nou net mijn appartement daar staan :)

Vraag me af ofdat er nu wel iedereen komt kijken, kennelijk was niet iedereen gekomen de 1ste kijkdag. Hahah vraag me alleen af ofdat nog wel zo blij is als kom :)

Nieuwe adres

Ik heb zonet mn nieuwe adres door gekregen. Voor kavel nr 03 zal het nieuwe adres worden:

Oostende 40
5701 SJ Helmond

Lekker makkelijk nr om te onthouden en bla bla bla.

dinsdag, juli 04, 2006

wijziging in radiator / convector


Kreeg dit weekend een brief van Hendriks bouwbedrijf dat er een weiziging plaats vind in de appartementen. Kennelijk gaf de enkele radiator/convector niet genoeg warmte :S Dus hebben ze een 2de geplaatst bij het raam naar de loggia. Beetje erg zonde vind ik als waarom geen design tegen de muur aan bijv? Nou haal je het open uitzicht weg (ookal is die 32cm hoog). Ik kreeg 3 opties ik kan hem 15, 20 of 30 cm van het raam doen (beide convectoren) standaard is 25cm. 25 cm ? Ja indd 25cm heel raar maar kennelijk is het standaard, dus heb ik maar effe naar eigenhuis gebeld hoe het zit. Opzich maakt het voor mij niet uit want ik pak de optie dat het 15cm van het raam moet. Aangezien ik geen oven gordijnen pak maar eerder luxaflex samen met in inbetween gordijn. Maja als nog 150 euro armer :(

je ziet trouwens ook op de tekening dat ik een van de deuren heb veranderd (slaapkamer 2).

Kermis Helmond 07-07 t/m 14-07



Pppfffff binnenstad overhoop ivm herindeling van het centrum en nu ook nog de kermis erbij. Kennelijk wordt het op de Markt en Ameidewal/Ameideplein gehouden deze keer. Dat betekend dus voor mij dat ik dus kan verkassen met mn auto. Maja elke ochtend een stukje lopen schijnt ook niet slecht te zijn :( Ze verwachten meer dan 40 atracties dit jaar voor de zomerkermis, en hier is ook al de schoolvakanties begonne zal wel een leuke combo zijn van veel volk. Ik hoop voor de kermis lui dat dit jaar wel mooi weer is, normaal kent de zomerkermis maar een paar mooie dagen maar meer en deel regen en omdat ze nu maar 1 week er staan is het zo over. Daarin tegen hoop ik wel dat het kan ik nu al niet wachten totdat ze weg zijn, die straten makers maken al genoeg herrie laat staan zo`n kermis.

ook geen Diligence koerier

Heheheh dit gaat ook niet door. Ookal lag de verdienste hoger dan selektvracht, kwam ik./wij gewoon in knoop met de belastingdienst. Ookal zou ik via de zaak rijden moest pa voor elke 500km ca 40 euro zelf bijleggen aan de belasting dienst. En zelf hou ik dan 35 euro over na alle onkosten. Ja ik werk niet om geld bij te leggen mooi niet.

dinsdag, juni 27, 2006

Diligence koeriers


Zooo net was Karin hier op bezoek van Diligence koeriers. Dit is de koerierdienst van Ingrid (een buurvrouw met een internet winkel www.total-luxury.nl) en toevallig had Karin net een pakketje bij Ingrid opgehaalt en had Ingrid gezegt dat ik nog een bij-baantje zocht.
Nu blijkt dus dat Diligence een koeriersdienst is die overal en nergens naar toe gaat, ook buiten Nederland. Dus ik ga me daar inschrijven lijkt me wel leuk een keer naar Londen of Bordeaux.
Opzich niet slecht en de verdienste zijn beter dan bij Selekt-vracht.

zondag, juni 25, 2006

4 massief houten werkbladen



Dit zijn de 4 massief houten werkbladen die je bij de Ikea kan kopen. Hiervan spreekt de beuken en de donker grijze met houtpatroon me het meest aan.

donderdag, juni 22, 2006

geen selekt vracht voor mij

Helaas helaas helaas, na het gesprek heb ik alle voorwaarden een goed doorgelezen. Het blijkt dus dat mn auto niet verzekerd is tijdens het bezorgen. Erg jammer maar het risico dat er iets gebeurd is natuurlijk te groot. En met 2dagen werken per week en dan 400 euro per maand. Kan het niet tegen op de kosten die er gemaakt zou kunnen worden als er een ongeluk zou geberuen.

dinsdag, juni 20, 2006

gesprek selekt vracht



A.s donderdag mag ik naar Asten voor een gesprek om part-time te werken bij Selekt vracht. Effe kijken wat ze me aan te bieden hebben. Ik heb zo wie zo gezegt dat ik voor de eerste 3 maanden zowel de dag als avond dienst kan doen, daarna alleen de avond en de zaterdag dienst. Waarom ik dit doe? Ach een klein zak centje is nooit weg en daarmee kan ik mooi leukere spullen kopen voor mn nieuwe appartementje.

zondag, juni 18, 2006

Ben blij als ik weg ben

Nondejuh wat ben ik blij als ik hier weg ben, beneden in de kleder van het appartement waar ik nu woon heb je een gezamelijke fietsenstalling, deze wordt en kan gebruikt worden door iedere bewoner van het complex. Nu ga ik een weekje fietsen naar mn werk en hoppa 2de week word mn fiets al gejat uit de stalling. Natuurlijk had ik hem wel opslot gezet maja dat mocht dus niet baten. Morge maar aangifte doen bij het politiebureau en de verhuurders.

zaterdag, juni 17, 2006

Ikea keukenboek blz 54

Voor de gene die geen Ikea boek hebben, of blz 54 missen

maandag, juni 12, 2006

Keuken : eerste opstelling

Zoooo effe gekeken hoe die keukenplanner werkt van Ikea, opzich best wel makkelijk als je het eenmaal door hebt. Nou heb ik deze keuken dus in elkaar gezet. Om de kosten toch te drukken neem ik toch wat eigen spul mee. Zo gaat mn fornuis toch mee, opzich wel handig omdat ik het dan altijd nog kan vervangen door een andere 60cm fornuis.
Ook de magnetron gaat mee deze ga ik ophangen aan de muur rechts van de berging. Aan de linkkant komt een inbouw koelkast, de gene die ik nu heb gaat de berging in. Verder heb ik wel een vaatwasser erbij laten zetten (rechts van de spoelbak).

De kleur van de keuken is net als wat ik bij de Ikea heb gezien (paar foto`s hieronder).

Als je met de klok mee gaat :
12uur : fornuis
1 uur : afzet ruimte
2 uur : hogekast (incl koelkast)
3 uur : deur van de berging
4 uur : 3 laden kast (2x diep)
5 uur : laden/apothekers kast
7 uur : kleine vaatwasser (47cm)
8 uur : kast + spoelbak
9 uur : 4 laden kast
10uur : 90cm carosel kast

boven heb ik 1x hoek bovenkast tot aan het plafon en dan de afzuig fornuis

incl apparatuur zit ik dan op een prijs van ca Eur 3.100
Netjes in het buget en toch nog een leuke keuken, installatie kosten door Ikea zal ik ronde 800 euro zitten.

*boven de spoelbak kunnen geen bovenkasten worden geplaatst ivm muur van 1,20 m.

zondag, juni 11, 2006

voortgang 2

Zooo het heeft effe geduurd maar hier heb je een scan van de 2de voortgang.
Zoals je ziet is het een hele vooruitgang in vergelijk met de 1ste, je kan ook zien dat ze proberen Q1 van 2007 alles op te leveren. Ik hoop dat het echt gaat lukken.

vrijdag, juni 09, 2006

Keuken : Ikea


Eerstgister toch maar eens terug gegaan naar de Ikea. Waarschijnlijk wordt dit mn keuken, maar dan zonder de apparatuur. Ook staat op de foto wasbak en fornuis anders deze zal van plaats moeten ruilen. En ik zal iets minder kasten hebbe.

ik zal me van de week iets dieper verdiepen in de Ikea keukenplanner en kijken of dat ik een virtuele opstelling kan maken



kijkdag

Gisteren was de eerste kijkdag op de bouw. Natuurlijk mochten we niet ons appartement complex in maar was het eerder om te kijken wie en wat er zou wonen.
Nu blijkt dat er ca 75% +45jaar is waarvan zeker 60% +50 is. Er zijn zelfs een groepje +65.
Er zijn 2 a 3 jonge koppels 1 a 2 vrijgezelle jongens (incl ik) 2 vrij gezelle meiden.
Dat was van de groep die er gister was niet iedereen was aanwezig kennelijk, maar als het ongeveer zo blijft ben ik de engiste met een multi-culturele achtergrond ;) en het was te verwachten dat ik de jongste was/ben

Verder ben ik er achter gekomen dat deze Q1 2007 alles opgeleverd willen hebben. Ca 2de week van januari zal Nr1. worden opgeleverd en daarna zal er elke week 5 worden opgeleverd. Dus ik zit meteen goed!

vrijdag, mei 26, 2006

Nieuwsbrief : mei 2006

Vandaag heb ik het nieuwe nieuwsbrief van mei 2006 mogen ontvangen. Leuk. mmmja didnt you get that memo?

Ach wat wel leuk is om te zien is dat ze wel goed voorlopen. Als ik het moet geloven is eind Nov 2006 al het stucwerk,spuitwerk en tegelwerk van het prive gedeelte. En in Sept al het dak erop. Dat is dus inderdaad wel erg snel. Ach dat is alleen maar mooi.

Ook is er 8-06-06 een kijk dag. Waar ik dus naar toe ga. Effe kijken wie en wat er allemaal gaat wonen.

vrijdag, mei 19, 2006

Ze zijn al redelijk ver



Vandaag maar eens goed gekeken hoe ver ze zijn. Jeej ze zijn al best wel ver moet ik zeggen. Mijn plafon zit er al op, en het begin van mn kozijn ook al. Het is best wel raar om het zo te zien. Soms kan ik me niet voorstellen dat daar nog 2 slaapkamers bij komen, het lijkt klein. Maar als je er goed voorstaat is het best wel groot. Heheheh uitzicht is opzich ook wel leuk. Kijk net naar de bushalte aan de overkant. Dus ik kan zo s`ochtends kijken wie dr naar school gaat ;)

Mmmm aan de ene kant schiet het op, aan de andere kant kunne ze wel opschieten ik wil verhuizen. Heb het wel gezien op de markt en wil iets nieuws!

effe foto toegevoegt.

woensdag, mei 17, 2006

Gister naar de notaris geweest

Gister was ik naar de notaris geweest om de laatste handtekening neer te zetten voor de hypotheek. Als het goed is gaat alles nu via volmacht naar AKD in Eindhoven. Opzich was het wel spannend enzo. Maar wel erg duur 660 euro voor een half uur, kreeg voor het weekend een concept van alles. Tsja en toch alles voorlezen, ik had liever dat ze gewoon 200 euro eraf halen en dan gewoon tekenen ipv alles voor te lezen.

woensdag, mei 10, 2006

Wat een blunder van de makelaar en mij

Sjonge jonge wat een blunder van de makelaar en mij, wat blijkt nadat ik een bezoekje heb gepleegt bij Van Wanrooy in Tiel dat ik gewoon een gas aansluiting heb! Effe de goede bouw tekeningen erbij gepakt en zie daar gewoon een gas aansluiting. Dus ja ik hoef mn fornuis nog niet weg te doen. Dus ik denk dat ik dus echt een low-buget keuken koop en dan effe doorspaar voor een leuke keuken na 2 jaar. Als ik over 2 jaar een groter buget heb kan ik een leukere keuken kopen dan voor het buget wat ik nu heb.

woensdag, mei 03, 2006

Keuken : Opstelling


Pppffff na mn bezoek bij de Keukenconcurrent ben ik maar gaan schetsen naar een leuke keuken opstelling. En zie hier een paar voorbeelden wat mij wel leuk lijkt, let niet op de kleur en de fronten van de kastjes het gaat duidelijk om de opstelling:

1

2

3

4

5

dinsdag, mei 02, 2006

Keuken : KeukenConcurrent 2

Hahahah, vandaag toch maar naar de voorwaarden gevraagt mbt de 24uurs aanbieding. Wat een zaak 1 woord gewelid gewoon. Ofdat ik niet alvast een voorloopig koop contract wou tekenen, dan kan ik ook de korting alvast kiezen dan hoef ik niet zo vroeg/laat daar aan de deur te staan. Alleen jammer dat er in de kleine lettertjes stond dat je keuken (na korting) minimaal 4800 euro moet kosten. Ja laat dan maar dat is iets boven mn buget. Nadat ik antw had gegeven wat mn buget was de keuken al helemaal klaar. In 1x was mn keuken minimaal mn buget, ookal koos ik een keuken die 1/3 van mn buget prijs was dan werd het wel via de montage kosten opgekrikt. Ppppffff dat doe ik ook nooit meer, openkaart spelen tegen dat soort lui heeft geen zin.

Maja gelukkig zijn zij niet de engiste aanbieders, en volgende keer gaat pa wel mee denk ik. Hehehe een Hes die loopt de winkelen is al geen pretje voor een verkooper laat staan 2. Meestal kom ik wel leuk weg met een dealtje, en pa heeft daar ook wel een handje van dus dat wordt dikke pret in de winkel

maandag, mei 01, 2006

Keuken : Ikea Faktum

Mmmm nou dat ik toch op het internet naar keukens aan het kijken ben, heb ik ook maar naar de Ikea keukens gekeken wederom. Deze opstelling dan wel niet houtsoort Faktum keuken is ook erg mooi. Vooral in de combi met de zwarte achterwand tegels spreekt mij heel erg aan. Jajajaja ik weet het je hoeft niet perse de keuken te kopen voor die tegels, tegels zijn ook los te koop.

Keuken : KeukenConcurrent

Kennelijk is er het aankomende weekend zo`n 24uur aktie bij de keukenconcurrent. Ik moet zeggen dat ik hier nog nooit binnen ben geweest om te kijken. Maar nu ik op hun site surf zou het best wel de moeite waard kunnen zijn om effe daar te gaan praten.
Ik bedoel deze keuken voor onder de 3000 euro is niet slecht vind ik.

Italian Style design keuken uitgevoerd in mat zwart met een roestvrijstalen werkblad met gefreesde spoelbak. Ferrari rode, vrijstaande koelkast van het topmerk Bosch. Inclusief combimagnetron, gaskookplaat, rvs achterwand en rvs design schouw. De glasklepkast en korte rvs staafgrepen maken het design af en compleet.

Mwa voor mij hoeft aanrechtblad dus echt niet helemaal van RVS zijn. Leuke hout patroon of echt hout zou ook wel mooi staan hierin.

Agenda van de 24uurs actie:
  • 18:00 - 22:00 5 apparaten GRATIS
  • 22:00 - 02:00 50% korting op Topapparatuur & gratis montage
  • 02:00 - 06:00 50% korting op de keuken incl apparatuur
  • 06:00 - 10:00 5 apparaten gratis & gratis montage
  • 10:00 - 14:00 50% korting op Topapparatuur
  • 14:00 - 18:00 gratis montage

woensdag, april 26, 2006

Te koop : gasfornuis


Nou deze is dus tekoop. Omdat in het nieuwe appartement geen gas aansluiting zit, moet ik dus op electro koken. Dus gaat deze zo goed als nieuwe / nog geen jaar oud / volledig werkende gasfornuis dr uit. De volgende spullen zit erin /erop:
  • Multifunctionele oven met:
  • - onder- en bovenwarmte.
  • - vlakgrill. - turbo hetlucht.
  • - circulatielucht met boven- en/of onderwarmte.
  • - ontdooistand.
  • Gaskookgedeelte met 4 branders en wit geëmailleerde vangschaal.
  • Tweedelige, zwartgeëmailleerde pannendrager met rubberen voetjes en wadjangring.
  • Indeling branders: Achter: - 2 normaalbranders 1.7 kW.
  • Voor: - 1 sterkbrander 3.0 kW.
  • - 1 sudderbrander 1.0 kW.
  • Elektronische vonkontsteking te bedienen met draaiknoppen voor de gasbranders.
  • Glazen afdekplaat (geremd).
  • Elektronische klok met dagtijd, kookwekker en automatische uitschakeling van de ovenfuncties.
  • Afneembare klapdeur.
  • Ovenverlichting.
  • Handige servieslade.
  • Gebruiks handleiding.

weet nog niet wat ik er voor wil hebben. Als iemand misschien een leuk prijs weet meldt het effe. Of als je iemand weet die een nieuwe gasfornuis zoekt.

(nieuw internet prijs 480,00 Euro)

9 Mei naar de keuken / sanitair leverancier

Sjeez, wat een gedoe. Kennelijk heb ik toch meer keus dan 1 kleur tegel voor de standaard badkamer. Nu moet ik me op 9 mei melden in Tiel bij de gebroeders Van Wanrooy. Eigenlijk had ik een afspraak eind mei maar dat mocht dus niet van de project ontwikkelaar die alles al veel eerder weten. Ipv dat mij iemand effe informeerd, nou niet dus werd lekker gebeld met de mededeling of dat ik niet wat eerder kon komen. Effe een afspraak van 12:00 tot 19:00, jaahaaa daag zoveel geld heb ik niet hoor. Waarschijnlijk sta ik na 2 a 3 uur al bij mn auto. Maja nu is het dus 9 mei, ik moet wel zegge in het begin van het gesprek daar dat ik een beperkt buget heb.

Kennelijk is het normaal om eerst de mensen op te geilen met leuke dingen en daarna te gaan rekenen :S Zouden er dan echt zoveel mensen zijn die gewoon blind naar zo`n leverancier toe gaan en zich helemaal laten inpakken door zo`n verkoper? Hehe ja het natuurlijk ook een truckje gewoon als verkoper iets de hemel in prijzen, aangezien men toch niet zosnel een stapje terug neemt.

donderdag, april 13, 2006

Meerwerk : radiatoren

Gister de boekjes binnen gekregen mbt het meerwerk van radiatoren. Pppppffff wat een prijzen okè okè het zijn allemaal wel design radiatoren, maar als nog veelste prijzig voor mij. Ik maak wel zoiets als hierboven, kan ik net als wat ik nu heb er lekker erop zitten en naar buiten kijken.

zondag, april 09, 2006

Slaapkamer 2: entertainment kamer?


Men vroeg laatst wat ik ging doen met de 2de slaapkamer. Nou ik denk dat ik dus daar al mn PC en dvd spul daar naar toe verhuis. Waarom? Nou ik wil zowiezo mn pc niet meer in de woonkamer hebben. Laptop of een zo`n media centre is niet zo erg om in de woonkamer te hebben. Maar mn game pc wil ik daar niet meer hebben.

Ook denk ik dat ik mn DVD collectie en oude tv naar die kamer verhuis. Moet eerlijk toegeven dat ik er steeds minder dr naar kijk, in mn eentje een dvd opzetten is niks aan, uit eindelijk ga ik eerder zappen op de tv. Ook nog een bedbank erin als iemand zou blijven willen pitten ofzo pffff kamertje is zo snel gevuld :)

woensdag, april 05, 2006

Keuken : Ikea?



mmm ach ja waarom niet? Een showmodel keuken is natuurlijk goedkoper dan een gloednieuwe. Daarin tegen om een showmodel vinden die ook nog past is het moeilijkste. Het viel me vooral op dat er heel veel eiland modelen te koop zijn, kennelijk is de L-vorm niet meer in trek dan wel niet een L-vorm met een zijde van 12ocm muurtje.

Dus dan maar kijken of dat een of andere keukenboer een leuke keuken heeft voor een leukere prijs. Zo kom je dus al redelijk snel bij Ikea, en ach ja waarom ook niet? Je krijgt best wel veel keuken voor een schowroom model prijs :S Hehehe dus een leuke goedkopere keuken met nog leukere dingen erin (toch een Borretti maybe :) ). Alleen moet je het inderdaad zelf in elkaar zetten mits je het voor een kleine meerprijs doorhun laat doen (de optie die ik dus pak).

dinsdag, april 04, 2006

het nieuwe mobiele huisje van...



Nou kennelijk ben ik niet de engiste die een (mobiel)huisje heeft gekocht. Oom Brian & Tinneke hebben gisteren hun camper opgehaald. Hehehe zo te zien op de foto`s is het best wel een geinig dingetje. Dus als jullie met verjaardagen met de camper komen ipv de moter/auto kunnen jullie mee drinken met pa en dan slapen op de oprit. Ohwja ik heb ook wel een mooi plekje bij mn nieuwe appartement voor uw camper, dan kunt u mooi daar slapen en klussen in mn appartement.

alle gekkigheid op een stokje, natuurlijk wens ik jullie er veel geluk & reis plezier mee!

zondag, april 02, 2006

Foto van de bouwput


Jammer dat ik de foto niet groter kan uploaden dan dit. Maar dit is de bouwput zo hij er nu (01-04-06) voorstaat. En ja dat is de straat waar ik op uit kijk. Weet niet wat ze gaan doen met die kleine flatjes, boeit me eigenlijk ook niet zo. Dat ding wat uit steekt aan de rechter kant is de watertoren. Ze zijn net klaar met het storten van de kelderwanden.

Zie ook hieronder een kleiene schema het wederom lekker makkelijk leesbaar ;)

donderdag, maart 30, 2006

De 180.000 euro pen

Gister gaf mn KvK pen de geest na 5 jaar trouwe dienst, dus ben ik opzoek gegaan naar een waardige vervanger. En zie hier! , de 180.000 euro pen. Het blijkt dat je ook gewoon ermee kan schrijven (kauwen is niet lekker) ipv alleen maar handtekeningen en parafen. En nou hopen dat de leverancier niet te zuinig is geweest met de inkt :)

dinsdag, maart 28, 2006

Keukens : Domino

Tsja keuze`s keuze`s keuze`s,
Dit is natuurlijk ook een optie. Je fornuis zelf samenstellen dmv domino. Domino`s zijn allemaal aparte kook units die je los of tegelijk kan gebruiken. En je hebt hierdoor veel opties. Bijv:
  • Keramische grillplaat 30 cm
  • Keramische kookplaat 30 cm
  • BBQ 30 cm
  • Friteuse MCFR 30 cm

Zo kan je nog een leuke opstelling maken, dus doe mij maar 1x de grillplaat en 2x de kookplaat.

Bouwtekening ingescaned


Zooo effe de bouwtekening ingescaned, helaas komt die een beetje klein uit, als iemand hem groter wilt hoor ik het wel. Voor de duidelijkheid de linkerkant is de parkeer zijde, de rechterkant is de straat zijde.
Slaapkamer 1 = 13,5 m2
Slaapkamer 2 = 10,5 m2
Keuken = 6 m2
Woonkamer = 32 m2
Loggia = 7 m2

Waar komen die Oostende appartementen





Zoals je hierboven ziet zit ik best wel centraal in helmond. Dicht bij de weg naar Eindhoven (20min) en naar Den Bosh (45min). Het centrum is best wel te lopen. Het is hemelsbreed een kleine 714 meter. Dat is de afstand van de woning waar ik nu zit en waar ik ga wonen (percies van start tot eind op het plaatje hieronder). Ik zou wel met mn muis ergens zijn blijven hangen vandaar dat die Matthijs Vermeulenstraat erbij staat dat was niet echt de bedoeling.


maandag, maart 27, 2006

Beter foto van wat ik bedoel



Hier heb je dus een duidelijkere foto van de Torenstraat zn glazen schermen/panelen. Het zijn volgens mij in totaal 5 schermen/panelen. Als je ze alle 5 op een rij zet dan heb je de loggia gesloten, zet je er 4 dan heb je hem half open en op een soort ventileren staan. Als het warmer wordt kan je ze naar de zij kant toe schuiven en zo heb je dan een open loggia. Het zal wel een soort lamelen constructie zijn hoe je ze heen & weer kan schuiven. Ik vind dit een zeer mooie oplossing.

Als men meer info over zulke systemen heeft kan je dan een linkje geven of mij mailen?

Meerwerk deel 2

Nou heb het boekje van meerwerk eventje goed door genomen en heb besloten om eigenlijk bijna niks extra te laten doen. Gewoon de opties dat de plinten los worden geleverd bij oplevering maar aangevinkt want dat is gratis gelukkig.
Wat me wel erg tegen valt is dat er bijna geen opties zijn voor de loggia had wel iets leuks/moois verwacht. Bijv een geheel glazen deur, zonnescherm, misschien zulke glazen schemen als bij de Torenstraat.
Dat zou een mooie optie zijn geweest, zo zit je in de lente herst nog lekker beschermd tegen de koude wind terwijl je toch nog van de zon kan genieten tijdens het ontbijt.

Mmmm volgens mij werd dat door Woonpartners verhuurd, eventjes hun mailen om te vragen wie dat erin heeft gezet.



foto is van van de Torenstraat complex, kijk wel of dat ik een betere kan vinden waar je de glazen schemen beter kan zien.

zondag, maart 26, 2006

Keukens : Boretti ovens



deze maken best wel mooie ovens. Het strakke/robuuste design spreek me erg aan. Zoals je ziet is het wel RVS dus dat betekend veel poets werk :(

Het model van de M-Systems Attila is wel heel erg mooi (zie plaatje). Alleen is deze volgens hun internet site Eur. 1.700. Meestal gaat dr wel een X% van af. Dus het is nog wel betaalbaar, alleen zoek ik nog naar een passende keuken. Want om een heel Boretti keuken te kopen is me iets te prijzig (en ik vind niet alles mooi van hun).

Hier heb je een scan van de brochure foto van Oostende Helmond

Kavel nr 3

Nou ik heb dus kavel nr.3 deze staat op de begaande grond op maai hoogte, lekker geen trap of lift dus. De woonkamer en loggia liggen naar het zuiden toe. Dus dat betekend lekker de zon die tot aan de keuken gaat voordat die verdwijnt. De 2 slaapkamers kijken uit op de parkeerplaats. En ja gelukkig ook een toilet die niet in de badkamer staat voor een keer. Opzich is het wel een luxe afgewerkte appartement. Alles stopcontacten staan op 30cm hoogte van de vloer. Elke slaapkamer en woonkamer heeft een internet aansluiting en TV kabel.

Alleen geen keuken bij oplevering, dus dat wordt zoeken, badkamer is wel afgewerkt alleen is die wel heel basic. Misschien dat ik er wel wat extra spul in laat zetten, of anders ga ik kijken of dat er ergens een leuke aanbieding is. Misschien dat een van die Chineze leveranciers me wilt helpen , ach vragen kan altijd :)

Meerwerk

Nou mooi is dat, na het tekenen van de koop overeenkomst krijg je een mooi mapje mee. Daarin staan onder andere de prijzen van het meer werk, jammer dat er niks stond over meer werk van de loggia/balkon. Pppppfff wat een prijzen bijv:
  • Extra dubbele wandcontactdoos in de meterkast. Eur. 121,00 (duur stekkerdoosje ;) )
  • Bedraden van loze CAI-leidingen Eur. 107,00 p/st (hoeveel meter koopt die daar voor??)
  • Bedraden van loze telefoonleidingen Eur. 107,00 p/st (nogmaals hoeveel meter is dat wel niet? Voor die prijs koopt die genoeg draad voorheel de verdieping!)
  • Extra MV-schakelaar in de badkamer Eur. 336,00 ( dan loop ik wel naar de keuken)

Nou zo te zien is de bouwer niet de engiste die er meer voor hoeft te werken ;)

Koop overeenkomst

Ja kan me het best wel begrijpen als je samen zo`n appartement gaat kopen dat het leuk is zo'n voorlees kringetje. Elkaar lief in de ogen aankijken handje vast houden want het is spannend!! Vrolijk hand in hand al huppelend het makelaars kantoor door. Samen talloze paraafjes zetten dat je het hebt gelezen en hebt begrepen, en dan als grand final lekker samen een handtekening zetten dat je akkoord gaat, als herinering mag je ieder de penen houden. En dan natuurlijk daarna uit eten om het te vieren.

Tsja zoals je ziet ben naar de makelaar geweest om de koop overeenkomst te tekenen, gewoon alleen dus. Jongen jongen jongen, wat een gedoe. Lekker in een kringetje zitten en voorlezen en tekenen. Nondejuh man! I`ve places to be, and (better) things to do!

*BTW natuurlijk ben ik zo brutaal geweest om ook voor een 2de pen te vragen!

welkom op mn blog

Hallo luitjes,

welkom op mn blog over mn nieuwe (nog te bouwen) appartement in Helmond. Hier zet ik maar meteen een kleine introductie over het appartementen complex "Oostende". Deze wordt gebouwd waar eerst de techische gedeelte van de LTS zat. Om percies te zijn tussen de LTS en "van Duppen witgoed". Het heeft een hele mooie centrale liging, met vele uitval wegen. Ook winkels, bioscoop en het zwembad zijn op een loop afstand.

De rede omdat ik dit appartement koop is omdat ik helemaal ben uit gekeken ben om op de markt 61 te wonen. En waarom zou ik huur betalen als ik voor hetzelfde geld ook de hypotheek kan betalen van mn eigen woning. Natuurlijk brengt een koop woning meer kosten met zich mee dan een huur woning, maar op langer termijn heb ik er meer profijt van.