woensdag, mei 02, 2007

The Office US/UK

Nou na wat zappen blijt dus dat The Office ook eindelijk in NL op de buis komt. Mede danks door Comedy Channel. Eerst had BBN de primeur om The Office uit te zenden, het zij de eerste vanuit de UK. Helaas zijn hiervan maar 2 seizoenen gemaakt. De US versie is na genoeg het zelfde en kent ook veel herkenbare stukken als je Office UK hebt gekeken (alleen zijn de woord grappen anders). Bij de US versie zijn ze nu bij de laatste aflevering van het 3de seizoen en waarschijnlijk gaan ze door met het 4de.

Het verhaal is super simpel, en de wijze van opname helemaal. Het is een site-com maar als je ernaar kijkt lijkt het wel een documentaire. Zo word elke werknemer/acteur soms even apart genomen in een kamer door de camera/interviewer om effe zijn gedachte te geven wat er zonet is gebeurd. Ook zijn de werknemers/acteurs erg bewust van de camera net als wat je soms ziet bij een documentaire dan wil een persoon iets zeggen maar ziet de camera en houd wijs zn mond terwijl de kijker eigenlijk al weet wat hij/zij wou zeggen. Ook ziet de kijker dingen die het personeel niet.

Het verhaal achter The Office is in beide gevallen het zelfde. Iedereen werkt in een bedrijf waar ze kantoor artikelen verkopen en als specialisatie papier. Dit vanuit kanoor waar benenden de warehouse zit. Met zn alle proberen zn vanuit een klein stadje hun regio te voorzien van papier.

Hoofdpersonen zijn er zat, en is niet echt beperkt aan 1 persoon waar alles omheen draaid heel het kantoor komt aanbod. Lekker makkelijk aangezien het allemaal uit kantoor stereotypen bestaat.

Deze serie is zeker wel het kijken waard alleen moet je wel een beetje humor hebben anders is het geen zak aan ;)

Geen opmerkingen: